onsdag den 25. februar 2015

Lange eftermiddageÉn af mine ubetingede bedste beslutning blev taget medio november 2014, hvor jeg sagde ja tak til at gå ned i tid på arbejdet. Jeg har altid arbejdet fuldtid, men har i det sidste år virkelig løbet stærkt og har haft svært ved at nå det hele/slå til.

Jeg nyder, at have den ekstra tid hver dag. Tiden bruges til Anna, Victor og Emil. Jeg kræser lidt ekstra om madlavningen, får ordnet vasketøjet uden stress. Har tid til at snakke med de andre børn der leger i huset og lytter til alt det alle 3 børn gerne vil fortælle mig om Deres dagligdag.

Det er da om noget livskvalitet så det batter!

J.K. Simmons, som vandt en Oscar for bedste mandlige birolle, sagde i sin takketale sent søndag nat:
"Lyt til Jeres børn så længe de gider at I lytter!....... Og ring til jeres mor, ring til jeres far. Hvis I er heldige nok at have en eller to forældre i live på denne planet, så ring til dem"

Kloge, kloge tankevækkende ord.....

10 kommentarer:

 1. Kan godt forstå du nyder det. Jeg nød virkelig også da jeg fast var gået ned i tid. Nu benytter jeg mig af en stor fleksibilitet hos min arbejdsgiver og det er også fantastisk.

  SvarSlet
 2. Åh du rammer midt i hjertekuglen!! Det vil jeg! Have ro og ingen stress og tid til at lytte til mine unger!! Tak for spark! Det arbejdes der hen imod nu!!
  Stine

  SvarSlet
 3. det lyder dejligt og som den helt rigtige prioritering :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er også lige startet i deltids job og nyder den bløde opstart af job efter barsel. Det er dejligt at jeg fortsat kan hente tidligt og give ungerne en rolig eftermiddag.

  SvarSlet
 5. Dejligt Libbie :-)
  I Holland har forældre ret til deltid indtil barnet er 8 år (eller er det 10 år - jeg kan ikke lige huske det).
  Og Holland er hverken langt væk eller ved at gå bankerot... så selvfølgelig kan det lade sig gøre.
  Det ville være umuligt på den arbejdsplads jeg har været på i knap 10 år.... og det er enda en af de arbejdspladser som synes de er meget moderne... så deeeet.... :-D
  Kh
  Mette

  SvarSlet
 6. Så sande og dejlige ord fra en smuk og omsorgsfuld kvinde

  SvarSlet
 7. Det lyder rigtig skønt :-)
  Jeg er også hjemme hos mine børn, hver dag når de får fri fra skole. Og jeg nyder det virkelig meget. Og det er faktisk også mit indtryk, at rigtig mange af kammeraterne også synes det er dejligt, at komme hjem til en voksen og måske en hjemmebagt bolle eller lidt kage. Desværre tror jeg bare der er rigtig mange, der ikke har muligheden. Jeg kender en del som siger det samme som Mette M i hendes kommentar. Og det er rigtig synd - for det er guld værd, at tilbringe så meget tid med ungerne. Og ja rigtig nok - så længe de gider :-)
  Kh Christina

  SvarSlet
 8. Hvor lyder det dejligt. Det ville jeg også rigtig gerne, men det kan ikke lade sig gøre i mit job, så i stedet glæder jeg mig over en arbejdsgiver der lader mig arbejde hjemmefra når jeg vil og at jeg ikke som sådan har faste mødetider.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 9. Mit højeste ønske er på nuværende tidspunkt bare at få et arbejde men jeg vil rigtig gerne have mulighed for at være hjemme ved børnene om eftermiddagen også fordi min mand først har fri kl. 17.30. Jeg kan godt lide den hollandske model men kun hvis det kan løbe økonomisk rundt. Dog tænker jeg at det kunne være med til at skabe flere jobs? :-)

  SvarSlet
 10. Det VIL jeg bestemt også gerne, når vi en dag har mulighed for det. Skøn beslutning:-):-)

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)