Sponsoreret indlæg
Jeg har bagt....
Kastede mig ud i tærtebund med smør der skulle smuldres i mel, æggehvider der skulle piskes stive, og om jeg så ikke også skulle smøre marmelade ud over kagen, inden den kom i ovnen...
Men det blev så godt!
Knasende lækker tyk bund. Den fine skum med den søde smag af marcipan og den let syrlige stikkelsbærmarmelade toppet med de knasende mandelflager. Virkelig en lækker efterårskage, nu hvor mørket smyger sig om os, og kaffen helst skal dampe i koppen.
Jeg bliver tit lidt skeptisk, når kagebagning har mere end 1 niveau. Her læste jeg mig hurtigt til hele 3 steps. Dej, der skulle hvile i køleskab. Æggehvider, der skulle piskes stive, og så få det hele samlet og til at gå op i en højere enhed. Men jeg var nysgerrig på det med marmeladen, som skulle smøres ovenpå kagen og bages med i ovnen, så den måtte testes.
Fedt, at jeg havde energi til at smide en grov bolledej i røremaskinen, og imens den hævede, samlede jeg nemt tærtedejen, og lod den hvile koldt imens jeg tilberedte aftensmad. Lynhurtigt, næsten som en ninja, fik jeg styr på køkkenet, så bollerne røg ud af ovnen, imens maden kom på bordet, og kagen kunne overtage den varme ovn. Flere af de eftermiddage tak!
I skal bestemt ikke snydes for opskriften
Stikkelsbærtærte med marcipan
4 personer
Det skal du bruge:
Bund
100g smør
200g hvedemel
100g sukker
1 æg
1 knivspids salt
Fyld
2 æggehvider
4 spsk. sukker
150g reven rå marcipan
½ stang vanilje
400g Den Gamle Fabrik marmelade - Tatjana Stikkelsbær
40g mandelflager
Skær smør i små tern og smuldr det i melet. Tilsæt sukker, æg og salt og saml det hurtigt til en ensartet dej. Lad dejen hvile ca. 45 min i køleskab. Rul derefter dejen ud og læg den i en smurt tærteform.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk til det bliver sejt. Vend den revne marcipan i sammen med vaniljekorn. Fordel blandingen ud over dejen. Marmeladen fordeles nu ovenpå og drys så med mandelflagerne.
Bag tærten i ovnen ved 175g (varmluft) i ca. 30 minutter
Lad tærten afkøle.
Server stikkelsbærtærten med kold cremefraiche
Nyd den
Den lyder og ser rigtig lækker ud og
SvarSletdu er da bare mega overskudsagtig smukke👍