onsdag den 1. maj 2013

En holdning til genbrug

 
#solbrillerne er Tommi´s aflagte
#Esprit vest og trøje er fra min kusines dreng
#Nike Free er fra min kollegas dreng
#BMX er min storebrors, fra han var på Victor´s alder
 
Hvad er Jeres holdning til genbrug når det kommer til aflagt tøj osv til ungerne??
Jeg tager imod med kys-hånd og giver gerne videre.
Naturligvis køber vi også nyt, men hele "idéen" omkring recycling
tiltaler mig mere og mere!
 
Og se lige min seje dreng, er han ikke cool? Her på vej i skole på onkel Palle´s fede BMX
Bemærk lige cykelhandskerne, jo jo onkel Palle er kult!

21 kommentarer:

 1. Super fedt med genbrug, da mine var små, kendte jeg ingen, jeg kunne arve fra, det ville jeg så gerne havde haft.
  Hvor er guttermanden bare sej ;O)

  Mona

  SvarSlet
 2. Jeg går all in mht genbrug! Kan ikke tale helt så meget med om ting til børnene, men lidt kan jeg - for indtil videre er det eneste nye, vi har til lillepigen, er ting fra give aways. Vi har stort set samlet alt tøj til de første måneder, og intet af det er nyt. Det samme med barnevogn, seng, puslebord osv. Som du kan se på IG, gemmer jeg alle mine stofrester til små projekter. Når jeg sorterer ud i ting, laver jeg en give away eller forærer det væk i en gruppe på facebook. Og har lige fået et tip om en 'bytte-kjole'-butik på Nørrebro, så nu skal Fru Fausing ha' udskiftet sine kjoler:) Genbrug er godt!!!!

  SvarSlet
 3. Super sej han er! :-)

  Jeg har en gammel skoleveninde jeg køber billigt aflagt af til min datter på 6.
  Sønnike på 14 får tøj rá sin fætter.
  Det eneste jeg ikke vil arve er undertøj og sko! :-)

  Rigtig god solskinsdag!

  SvarSlet
 4. Er helt klart med på genbrug, desværre har vi ikke nogle Rebecca kan arve fra. Istedet har jeg købt meget på loppemarkeder og mange gange er tingene som nye.

  SvarSlet
 5. Jeg er helt klart med på genbrug af tøj, sko mm. til børnene. Som regel er sagerne så fine og ikke slidte og kan sagtens leve en sæson mere hos os.

  Der bliver smidt alt for mange gode ting ud¡

  SvarSlet
 6. Jeg tager også gladeligt imod alt hvad der bliver mig tilbudt, og så supplerer jeg op med det jeg selv syr/køber. Men meget slides simpelthen op her - jeg har faktisk lige stået og strøget to fodboldstrygemærker på knæene af at par af Malthes bukser. Kan huske leden ved strygemærker da jeg var barn, men fandme om jeg bare kyler et par super lækre Ej sikke lej-jeans i skralderen. Han er heldigvis kun 4 år, og synes de er blevet møgfede ;-D

  SvarSlet
 7. Vi gengruger hvad vi kan komme til: køber på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker. Min datter (som er 15) er tilmed glad for genbrugstøj - hun har sans for at finde gode og specille ting til sig selv.

  kh Bodil

  SvarSlet
 8. Hjemme hos os er vi også med på genbrug. Tøjet til min datter er både nyt og brugt og da vi skulle købe seng, puslekommode og meget andet inden hendes ankomst blev det også købt brugt.

  SvarSlet
 9. min holdning til genbrug
  jeg har fem børn der alle har gået i genbrugstøj både søskende i mellem og fået meget udefra og købt meget til dem i genbrugsbutikker og på loppemarkeder har fået fra venner og familie ... jeg har giver det meste væk eller solgt det ... så det negativ jeg ønsker ikke underbukser som genbrug ej heller ikke sengetøj og håndklæder helst heller ikke sko lige der er jeg sart :)

  SvarSlet
 10. Han er da for cool at se på!!
  Jeg er også ret vild med genbrugstanken og en rigtig stor del af ungernes og mit eget tøj er genbrug. Da vi i sin tid fik Isak var ALT nyt og vi brugte en mindre herregård på at købe tøj og udstyr. Selv om jeg selv er vokset op med at gå i genbrugsbutikker og på markeder var jeg ikke hooked på tanken om at min lille baby skulle have genbrugstøj på. Idag er jeg helt omvendt, og nu ELSKER jeg at gøre gode fund i mødrehjælpen og genbrugsbutikker. Jeg synes det er fantastisk at jeg kan klæde mine børn fint på i lækre "hjemmestrikkede" uldtrøjer til en 20'er. Og selv om jeg godt kan se at f.eks. mormor.nu laver nogle fantastiske fine ting kunne jeg aldrig drømme om at give så mange penge for en striktrøje. Vi har ikke nogen vi kan arve fra, men vores børn er jo heldigvis af samme køn og så er de født i samme måned hvilket gør at lillebror kan arve alt det overtøj som ikke er helt udtjent af storebror:)

  SvarSlet
 11. Jeg har virkelig nydt at kunne hente tøj i sække ved en af mine forældres venner der han en dreng 4-5 år ældre end Mads. Det har sparret mange penge! Nød at have stakke af skiftetøj og ikke at skulle vaske hele tiden. Men da Mads nu er vokset drengen over hovedet sker det ikke mere. Men har jo sparret en del de sidste 6 år, så mon ikke det går ;o)

  SvarSlet
 12. Elsker genbrug og køber gerne tøj til både mig selv og mine unger i genbrugeren.. Ikke fordi jeg ikke har råd til andet, men jeg syntes simpelthen det er fedt at man kan finde tøj der dårligt er brugt til så billige penge.. - og så suplerer vi op med noget købt når vi trænger.. og min store datter på 10 spørger faktisk ofte om vi ikke lige skal i genbrugeren og lure... hvis tøjet ikke er slidt op når vi er færdige giver vi det videre til venner som har børn der kan passe det...

  SvarSlet
 13. Jeg er oppdratt på en slik måte at jeg har fått gjenbruk inn med morsmelken :) Min familie har alltid tatt vare på ting. Jeg synes det er supert for miljøet og meg selv. Klart jeg var litt lei meg da jeg som 14-åring sjeldent fikk nye klær, men samtidig klarte jeg meg fint.
  Jeg tar imot alt jeg kan få av barneklær. Det eneste jeg er litt skeptisk til er regntøy som er slitt og kanskje ikke holder tett og vintersko.... Jeg får klær fra venninner og gir videre til venninner. Det er supert!
  :)

  SvarSlet
 14. Han er da bare über skøn og mega sej! :-)

  Og din genbrugs tanke rammer spot on hos mig. Den tanke gennemsyrer faktisk rigtig mange elementer i vores liv og hverdag.

  Vi har fået masser af aflagt FINT FINT tøj til begge drengene, Victor bruger stort set alt Oscars aflagte (det som ikke bliver FOR slidt :-), og Victors aflagte sender vi videre til nogle venner på vejen med en lille gut (de sorterer selv hvad de vil beholde og hvad de vil sende videre til mødrehjælpen eller genbrug - det er nemlig aftalen vi har), stort set alle vores møbler er genbrugs møbler på den ene eller anden led (jeg ELSKER ting med historie og sjæl) og vi genbruger sågar vores aftensmad når der er rester og laver madplanen efter at vi skal kunne anvende rester til næste dags aftensmåltid.

  Jeg har det godt med at lære mine drenge, at det er dejligt at kunne få ting fra andre og bruge tingene igen i et samfund, som ellers er enormt præget af "brug og smid væk" mentaliteten.

  Så vi recycler alt hvad vi kan :-)

  /Malene

  SvarSlet
 15. Elsker genbrug - både til mig og Alberte. Vi har desværre ikke nogle hun kan arve fra. Men har dog været heldig at få lidt fra venners venner en enkelt gang. Men jeg køber gerne i genbruge og på markeder, TS, DBA etc. Alberte har også meget nyt, men det kun fordi hun er min mors eneste "rigtige" barnebarn..... Genbrug giver mig så mulighed for at bruge lidt flere penge på kvalitets sko.

  SvarSlet
 16. Han er bare SÅ sej ham Victor!!! Jeg ville gerne være bedre til genbrug af tøj. Jeg synes desværre tendensen lige for tiden er, at brugt tøj er ret dyrt hvis man handler privat. Vi kender desværre ikke rigtig nogen vi kan arve fra til Malthe, Asta har en del arvetøj. Jeg gemmer ALT tøjet fra begge unger, hvis (NÅR) vi skal have en til :o)
  Det eneste vi ikke arver er, som flere har skrevet, er sko og undertøj.

  SvarSlet
 17. Han er da super sej ! :D
  Jeg elsker genbrug og jeg køber ofte tøj i genbrugsbutikker til Liam og ville nok også købe til mig selv hvis jeg kunne passe det ;)
  Det meste af det tøj jeg har til kommende lillesøster er faktisk enten købt i genbrug eller noget vi har arvet fra andre pigebørn - og det meste af det er lige så fint, som hvis vi havde købt det fra nyt - og så er det lidt mere unikt når det ikke lige er købt i butikkerne :)

  SvarSlet
 18. Hvor er han bare rå!
  Nu har jeg ikke selv nogle unger, men jeg elsker genbrug og gør alt hvad jeg kan for at genbruge alt hvad jeg kan komme i nærheden af - både ved selv at handle genbrug og ved at forære alt hvad jeg ikke skal bruge til andre (:

  - Kit

  SvarSlet
 19. Jeg synes genbrug er helt fint.
  Vi har ikke selv brugt det så meget herhjemme med drengenes tøj, da der ikke har været nogen at arve fra. Der er selvfølgelig gået tøj i arv fra storebror til lillebror. Det er desværre slut nu, da Felix har indhentet Oliver i størrelsen.
  Jeg har ind i mellem handlet tøj til drengene på Trendsales og det har været lettere brugt tøj, så det må da gælde med som genbrug :)
  Men jeg forærer gerne tøj væk til nogen der kan få glæde af det.

  SvarSlet
 20. Hvor er det et dejligt indlæg, han ser jo super sej ud i genbrug fra top til tå. Skøn tanke, havde selv lige et puslet med et indlæg om genbrug...

  SvarSlet
 21. Inden jeg gik på barsel første gang fik vi 4 sække tøj og ting til baby... Det var uoverskueligt, men siden er det gået slag i slag og vi arver stadig fra kusiner. Så i vinters var første gang jeg købte flyverdragter på 5 år og jeg har været superglad for at gå i kælderskabet og hente tøj istedet for at lede byen rundt efter et par vanter den morgen de skal bruges... Så jeg synes det er tidsbesparende. Desuden er jeg meget ked af at smide tøj ud fordi der er brugt ressourcer på at fremstille det og jeg gad godt man kunne indlevere tøj ti, genbrug som materiale lige som metal, altså det tøj der er slidt i stykker. Vi er lige flyttet til Randers så nu mangler jeg faktisk nogle der har en pige på ca. 3 år som vil arve pigetøj noget lidt slidt noget meget slidt :-)

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)