onsdag den 27. februar 2013

Jeg er stolt!

 
Var til generalforsamling i den lokale idrætsforening i går aftes.
 
Både min bror, far og mor var også mødt op.
Min far under påskud af, at jeg skulle have en lederpris.
Så min far gjorde sit kamera klar og blev meget overrasket,
da det var ham, der blev æresmedlem i foreningen for sit store
frivillige arbejde siden 1968.
 
Min fars hjerte banker for svømning. Han underviste børn i mange år, nu uddanner han livreddere. Sejt. Men han har også hjulpet til i de andre foreninger.
I mange år sad han ved musikbordet til gymnastikopvisninger,
hjalp altid med at stille op til halbal og ryddede op efter halbal.
Her hjalp både mig og min bror også en overgang, ja tænk sig,
at vi stod tidligt op og gik rundt og samlede tomme ølkrus, dåser og poser.
Cool når man fandt en 20´er *ha ha*
og så hjem til et varmt køkken med lune rundstykker.
 
Jeg er stolt af ham.
 
Mine forældre er klart et stort forbillede for mig.
De har begge trukket et stort læs i frivillighedens tegn.
 
Hvor var vi uden frivillige hænder?
Yder du en frivillig indsats?
Hvordan får vi vores børn og unge mennesker til at tage et ansvar og hjælpe til,
uden nødvendigvis at få løn herfor?
 
Tillykke far, det har du fortjent!

16 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå du er stolt - det er da så flot! Hvor vi bor er der stor opbakning om idrætslivet generelt og der er masser af frivillige - det synes jeg er fantastisk. Emils trænere er f.eks. to drenge på 15 år, som gør det helt utroligt godt og viser et engagement langt udover hvad man kunne forvente.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 2. Dejlig indlæg!
  STORT skulder klap til din far!

  Og ja, hvor var vi uden de frivillige rundt om i de danske foreninger.

  Min familie og jeg er/har selv været en del af det frivillige foreningsliv de sidste 12-13 år, det kræver rigtigt meget, MEN man får bare så meget meget mere igen.
  Når jeg tænker på alle de oplevelser jeg har haft og de gode venner jeg har mødt gennem min sport og det frivillige arbejde!

  Jeg bliver i mange år endnu :)

  Kh Mie / http://frkrii.blogspot.dk/

  SvarSlet
 3. Tillykke til din far, flot med så mange års frivilligt arbejde.

  Jeg har også fra jeg var 12 år været frivillig som hjælpeinstruktør på børne gymnastikhold, senere blev det til forskellige pigehold i alle aldre til ungdomshold, sidste år var jeg leder for 5-6 års piger. I år hjælper jeg på alle måder til på datterens mini konkurrencehold. Det har været en fantastisk oplevelse at være frivillig, alle de gode oplevelser og alle de skønne mennesker man møder.

  Sille spurgte forleden hvornår hun måtte blive hjælpetræner på et hold, så æblet falder ikke langt fra stammen - skønt. Men pigebarnet må lige vente et par år endnu inden hun begiver sig ud i det frivillige arbejde, men skønt lysten er dertil. ;o)

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig været frivillig og har heller ikke lyst til at blive det. Det gør mig muligvis til et dårligt menneske. ;-) Men jeg er ikke så vild med alle de foreninger vi har i Danmark. Men dejligt at det gør nogle mennesker glade - jeg er bare ikke en af dem.

  Skønt at din far blev glad for sin hædring. :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er det sejt!! Kæmpe tillykke med ham:)

  SvarSlet
 6. Stort tillykke med din far! Kan godt forstå du er stolt af ham :-) Og hvor er det dejligt, at han nu ved, hans hjælp og indsats er blevet værdsat :-)

  SvarSlet
 7. Der er brug for frivillige over alt, og desværre til tider er det svært at finde hænder nok, men de som gør en indsats, gør det virkelig med hjerte og sjæl... Og det er en ting som jeg tror sidde i fleste når først man er blevet en del af det. Jeg hjælper selv en del med gymnastik/zumba mv. og i vores lille samfund er det bare smadder vigtigt at lokalbefolkningen støtter op om skole, børnehave, sociale engagementer mv. ellers dør vores samfund. Jeg tror, at det er vigtigt, at få vores børn med i meget tidlig alder og vise dem glæderne ved et samfund som støtter op, også selvom det kræve tid og kræfter i ny og næ.

  Din far er sej, og der er ingen tvivl om, at hans vilje og måde at være på er givet videre til dig - så mon ikke også du giver det videre til dine børn :-)

  SvarSlet
 8. Så sejt - min far trænede også os i både håndbold og badminton og min mor trænede en sæson i badminton. Synes idrætsforeninger er med til at skabe et fællesskab i nærmiljøet - er også af den overbevisning at det modvirker mobning :o). Så sejt din far har givet en hånd i så mange år!

  SvarSlet
 9. Hvor har han bare fortjent det! Tillykke med ham.

  SvarSlet
 10. Det er så dejligt, når nogen, der i den grad fortjener det, bliver hædret for deres indsats! Tillykke til og med din far. Man kan mærke, at han har givet det videre til dig - og det må da gøre ham lige så pavestolt af dig som omvendt :-)

  SvarSlet
 11. Storttillykke til din far, og jeg synes det er så kærligt at han har været frivillig i så mange år.

  Det er IMØ meget nødvendigt med frivillige hænder, til både stort og småt.
  Selv lægger jeg lidt tid i kirkens korshær, her føler jeg mig meget værdsat, og det er jo også en del af indsatsen...at vi husker at værdsætte hinanden i det vi hver i sær yder....det er jo ikke kun dem man virker for der får glæde af vores indsats, selv får vi jo osse lidt med os " hjem"

  SvarSlet
 12. Flot arbejde :)

  I mit barndomshjem har det været en god del af vores fritid at far eller mor var frivillig. ( og det er det stadig)

  Jeg har i mange år været spejderleder og er stadig i dag tilknyttet vores lokale gruppe, hvor jeg laver større arrangementer. Jeg vil slet ikke være foruden det. :)

  SvarSlet
 13. Stort tillykke til din far...sejt og hvor er det dejligt at der er så mange frivillige hjælpere derude.

  Jeg er selv i Hejls idrætsforening's bestyrelse, hvor vi bruger meget tid på at arrangere diverse arrangementer, samt messer for lokalsamfundet. Det er et stort stykke arb, som sluger meget tid....
  Den 1 feb i år blev hejls idrætsforening kåret som årets forening i Kolding kommune...det var SÅ stort og det var en stolt forening man kunne se i Jyskevestkysten dagen efter...Ü
  Så er jeg også med i børnehavens bestyrelse...det er altså svært at lade være, når man vil følge med i ALT.

  Det er altså bare skønt, når ens indsats gør andre folk glade.

  SvarSlet
 14. Det er så stort og flot. Husk at vise ham al den anerkendelse han får her på din blog.
  I min familie er der også tradition for frivillig hjælp.
  Det er inden for gymnastikken vi træder vores fodspor. Jeg elsker at se de skønne unger komme uge efte uge og bare er klar. Jeg har dog vakgt at stoppe som instruktør men forsætter i gymnastikudvalget.
  Jeg har i år haft Asta og bedste veninden som hjælpeinstruktøre.... De har virkelig fået mod på det. Asta har taget dgi IFront ungdomsudd her i vinter.
  En anden frivillig hjælp vi giver, er til Red barnets indsamling. Pigerne har lært at vi også kan glæde børn i den tredie verden.
  Tillykke med farmand endnu engang

  SvarSlet
 15. Sej far! Hvor er det fedt, at hans mange år i frivilligt arbejde bliver anerkendt. Jeg har selv været aktiv gymnastiktræner i de lokale foreninger, og satser bestemt på at skulle være det igen, når ungerne er lige lidt større.
  Tillykke med ham!
  /tina

  SvarSlet
 16. Hvor har jeg bare nogen seje læsere. I kommer helt ind under huden på mig kan jeg mærke. Sammen løfter vi i flok :)
  Tusind tak for alle jeres søde uddybende kommentarer!

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)