tirsdag den 2. september 2014

Et eller andet er der sat gang i...

 
I starten af året læste jeg et skønt motiverende indlæg hos Lisbeth, hun skrev bl.a.

Det interessante ved rod er, at det smitter af på rigtig mange andre livsområder.
Når vi roder rigtig meget i vores hjem, så roder det ofte også indeni.
Her tænker jeg igen på det lidt mere skjulte rod og ikke det, som opstår i løbet af en dag
 med børn der leger, og legetøjet der flyder for en stund.
 
Jeg tænker på rodet på loftet, rod i skabe og skuffer, i kælderrummet osv. alt det
der ikke lige bliver taget stilling til. Det der bliver gemt væk og bare ligger og samler støv i årevis. Ude af øje ude af sind siger man, men rodet er der desværre stadig,
selvom vi ikke kan se det, og det fylder i os, selvom det er gemt væk.
 
...og hvor har hun da ret!
 
Jeg rydder stadig op og har gjort det i en måneds tid nu. Det føles rigtig rart.
Det føles så enormt overskudsagtigt at få tømt ud og sorteret (og ikke mindst gjort rent i hjørnerne)
Men jeg mangler stadig meget, rigtig meget, og jeg tager kun én dag af gangen.
Men det skrider fremad og heldigvis, har jeg en yderst forstående
mand, som godt kan rumme, at traileren gang på gang bliver fyldt op.
 
"Når man først går i gang et sted, så sætter det gang i en masse
og pludselig kommer lysten til at fortsætte..." citat fra Lisbeth
 
 

8 kommentarer:

 1. Jeg er samme sted! Sikke en masse skrammel vi har - to familier smeltet sammen til en. Og det føles så godt! Hver gang jeg åbner en skuffe eller et skab, jeg har været i gennem glædes jeg og ting som jeg længe har haft i baghovedet forsvinder. Det er så godt!!
  Fortsat god oprydningslyst!!
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 2. TILLYKKE med det, det er en god fornemmelse når man gør op med alt det gamle rod.

  Samtidigt må jeg sige at hjem hvor det slet ikke roder er noget af det mest skræmmende jeg kender.

  Hos os roder det altid helt vildt, svært at undgå med 6 mennesker der har gang i alt muligt. Rodet kan sagtens holdes nede og i perioder får jeg sådan et flip hvor jeg kaster mig ind i det. Det er fint, gæster kan komme uden at man skal bruge tid inden og manden bliver så glad. Men, men, men når det skal holdes pænt hele tiden er det simpelthen for tidskrævende alt det andet gode man gerne vil nå alene og ikke mindst sammen med børnene må ofres på ordentlighedens alter og det synes jeg simpelthen er for høj en pris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Ja, her har ambitionen heller aldrig været, at der ikke skulle være rod... rod er en fuldstændig naturlig del af livet. Efter vi har fået tømt loftet, og vi har skilt os af med alt det, som vi ikke bruger, så bruger jeg faktisk ikke ret meget tid på oprydning, så det med at holde det nede og sørge for at her ser pænt ud, det tager nu så lidt tid, at det ikke på ingen måde er en ofring. Mener netop at problemet med de meget rodede hjem, hvor tingene ikke har en plads er, at der bruges en masse tid på at rydde op og flytte rundt på tingene, uden at det løser noget... Her flyder det gerne med legetøj og kreative projekter, men det er jo noget helt andet end det gamle rod i skuffer og skabe og på loftet. Jeg nyder virkelig, at her bare er plads til at gæster kan kunne komme uventet og at her altid er nogenlunde orden...

   Slet
 3. Hvor er det sjovt - jeg er også igang med oprydning efter at have læst Lisbeth indlæg :-) Det er en spændende proces :-))
  Fortsat god lyst :-)
  Kh
  Mette

  SvarSlet
 4. Åhh hvor har jeg det bare på samme måde. Rod stresser mig i den grad, men overskuddet til at nå helt i bund er der ikke helt lige nu. Men vi skal helt sikkert igang. Vi har et hjem med plads til børn og til leg, og det skal der blive ved med at være. Men at skabe og skuffer er fyldt til priste punktet og at vi har alt for emget der ikke har en plads - det er det vi skal have gjort noget ved.

  Jeg oplever også at mine børn leget meget mere på deres værelser når der er ryddet op (også i skabe og skuffer), så rod påvirker i hvert fald min familie.

  Dejligt at du er kommet godt i gang med at få fyldt traileren.

  Kh Maria (min-mors-mirakler)

  SvarSlet
 5. Jeg skal helt sikkert også igang med dette!! Hold op hvor der ligger meget l... rundt omkring - især i kælder og garage. VÆK med det!!! :)

  SvarSlet
 6. Og, hvor jeg kender det. Her roder det også rundt omkring, og det fylder også inden i. Jeg forsøger at rydde op og ud, og det hjælper også lidt på rodet indeni...

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)