fredag den 30. december 2011

Kål, som mor lavede den!


Så er grønlangkålen tilberedt, hamburgryggen kogt, kartoflerne skrællet, krudtet købt og vinduerne pudset. Så mangler jeg bare at lave brune kartofler, brasede kartofler, koge kålpølserne, gøre rent og dække bordene.

Hvad skal I spise i morgen aften når Dronningen har talt?

9 kommentarer:

 1. Er ked af at være så direkte.... men jeg simpelthen ikke få det igennem halsen. Min mand stammer både fra Vendsyssel og Als, så vi får begge slagt kål hvert år med alt hvad der tilhøre.....Her på egnen spiser vi vreden hvidkål, men kanelsukker, medister eller frikadeller, rødbeder og sennep.

  SvarSlet
 2. Vi skal have noget helt andet der hvor jeg skal hen. Hovedretten ved jeg ikke, da det er sammenskuds, men forretten er indisk karrysuppe med rejer, creme fraiche og flutes og desserten er creme brulee med lakrids og hindbær :) Kan faktisk godt savne at få grønlangkål osv engsng imellem

  SvarSlet
 3. Vi skal have en eller anden forret, oksemørbrad, hvor jeg skal lave tilbehøret og til slut noget dessert. Vi deler opgaverne ud, så alle fem par bidrager til festen. Vi er i alt 21 personer, så det er rart ikke at stå med det hele.

  Godt nytår

  SvarSlet
 4. Akkurat det samme. Man er vel sønderjyde. Og som et bonus fordi vi holder nytår hos min mir skal vi også ha traditionen tro citronfromage.

  SvarSlet
 5. Her står den på røget dyrekølle med tranebærcreme som jeg netop har lavet, vildsvin til hovedret med nogle rodfrugter og chokoladesouffle til dessert. Grønlangkål og hvad der tilhører får vi altid 2. juledag når hele familien er samlet til julefrokost :) Godt nytår!

  SvarSlet
 6. Mmmmmmmm :P og vi glæder os rigtig meget til at smage den..., og hvad skal vi så have til dessert???? Tjaa det vil tiden vise ;)
  Knus

  SvarSlet
 7. Vi får mad ude fra i år - og jeg glæder mig! ;o)

  Rigtig godt nytår, Libbie!

  SvarSlet
 8. Helle J.: Tænk jeg synes det er så sjovt at traditionerne er så forskellige i så lille et land som DK :) For mig ville det ikke være rigtig nytår hvis kålen ikke blev serveret :)

  Helle Jakobsen: Uhm den suppe lyder spændende!

  Rie: Super god tradition. Vi skulle faktisk kun have siddet med 1 vennepar, men så kom der bare flere og flere til :) Og vi tager det virkelig som en gave at så mange har lyst til at fejre nytåret sammen med os (og mon så ikke vi bliver inviteret den anden vej på et tidspunkt) *s*

  Lise: Nej traditionerne skal der ikke laves om på :)

  Karina: Også et rigtig godt nytår til dig og dine kære.

  Lena:.......spændende!

  Pia: God idé, så er der ingen der står og sveder i køkkenet :)
  Håber I får en dejlig aften. Knus

  SvarSlet
 9. Selv om vi ikke bor i det Sønderjydske længere så spiser præcis det sammen som jer... Vi var i Toftlund igår, så kålen blev hentet i brugsen og pølserne hos Popp... Det kan ikke være anderledes :-) Rigtig god aften til jer...

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)