torsdag den 1. september 2011

Frustration

Jeg er frustreret, DYBT frustreret..... Emil vil bare ikke spise fast føde....

Han spiser MAX 4-5 små tsk.fulde og så lukker han ellers munden og finder maden vældig uinteressant!

Jeg føler, at jeg har prøvet ALT!


....men han er stadig sin mors dejlige dreng, så jeg kæmper videre!

12 kommentarer:

 1. Åh jeg kender det kun alt for godt. Det går også op og ned herhjemme.
  Men i går prøvede jeg øllebrød og det fløj bare ned som jeg aldrig har set det før. Måske øllebrød er undervurderet eller også var jeg bare heldig :o)
  Sigurd virker dog meget interesseret i mad han kan tygge på, så jeg ser frem til at han kan spise lidt mere fast føde men jeg tør ikke give ham for store stykker endnu..

  - Nå, synes bare lige du skulle vide at du ikke er den eneste med disse frustrationer :o)

  SvarSlet
 2. Prøv at Google blw eller baby lead weaning - det var vejen frem for os. Ida gad bare ikke grød og skemaet, hun ville selv styre og det var fantastisk at opdage blw for både hende og os..

  Kender til frustrationerne og sender et kram til mor, det skal nok komme! :)

  SvarSlet
 3. Sådan var det også her i en lang periode! Hos os var kartoffelmos bare ad! Og pasta skruer bare sagen :) quiñoa med grøntsager det er også bare et hit:) og butternut bagt i ovnen det var bare guf:) kartofler er okay nu men der skal en god sovs til:)

  SvarSlet
 4. Min Oliver var en stor dreng før han gad noget af alt det der grød og mos halløj.. Jeg var ligesom dig også mega frustreret. I min mødregruppe spiste de andres børn både grød og mos med største velbehag, men ikke Oliver :(. Han ville da hellere hænge i morens bryster. Men det skal nok komme! Ja det siger alle selvfølgeligt, men det gør det! Bare bliv ved. Hold en pause et par dage og prøv så igen.
  I dag er Oliver en ædedolk og han spiser nærmest hele tiden. Han er ikke spor kræsen og spiser stort set alt hvad han bliver tilbudt! Det er skønt! Så ro på - det skal nok komme! :)
  Knus

  SvarSlet
 5. Tja. Gode råd er dyre. Prøv at lade ham hjælpe med sin egen ske ved måltidet. Bare en ide og ellers blive ved med at tilbyde ham. De andres forslag lyder også rigtig gode

  SvarSlet
 6. Åhh, vi har præcist samme problem herhjemme, og nu er Freja en uge fra at blive 7 måneder, så nu skal det altså snart til at fungere. Det er også vildt frustrerende at stå og lave lækker mad til ungen, når hun ikke vil spise det. I dag fik jeg udelukkende noget i hende, fordi jeg madede hende med fingrene, men det er jo heller ikke holdbart.
  Jeg er DYBT frustreret!
  Kh Line

  SvarSlet
 7. Blendet broccoli og blendet gulerod, har du prøvet det? Det skulle ha' en sødere smag. Det var/er stadig et hit her (ved begge drengene dog ikke blendet mere). God arbejdslyst...var ellers næsten klar på en byttehandel (mht. oprydning) indtil jeg så dit indlæg i dag...øv, håber der snart er fremgang ;o)

  SvarSlet
 8. Prøv at kikke ind forbi Karla og co, hvor Kirstine skriver om det samme princip, som Ditte nævner højere oppe. Og ja, ellers er der ikke andet at gøre end at kæmpe videre:-)

  SvarSlet
 9. Efter to drenge, der har spist mos fra 4 mdr. alderen, så har jeg nu Conrad på knap 10 mdr, der forsat er meget fintspisende (læs meget glad for sine sutteflasker).

  Det har dog hjulpet væsentligt siden han startede i vuggestue, hvor han ser andre børn på hans alder spise - og specielt hvor han får lov at spise selv. Nu går det ok med at få fast føde i ham. Har du prøvet "bare" at skære maden ud - ikke at mose den???.

  Ellers som andre skriver, så kommer det - og ligesom min Conrad, så ser Emil ikke ud til at mangle næring.

  SvarSlet
 10. Åh, det lyder hårdt!
  Jeg tænker som flere af de andre at måske er han ikke et mos-menneske? Jeg ville også forsøge med mad bare skåret i små bidder og så lade ham selv sidde med det. Måske det kan fungere?

  SvarSlet
 11. Pernille: Tusind tak for din kommentar. Øllebrød har også "været et hit" herhjemme NOGEN gange. Det er det der er så underligt med Emil. Han har ikke en favorit spise. Nogen gange vil han gerne spise noget og andre gange åbner han bare ikke munden!

  Ditte: TUSIND tak for dit råd. Har googlet blw og læst med største interesse! Det er faktisk også det råd sundhedspl. har givet mig. Hun sagde at nogen børn springer "grød-stadiet" over, at de ikke magter grødens konsistens inde i munden. I går fik Emil en pandekage og den blev smasket, smuldret og tygget i med stor fornøjelse.

  Line: ...og man ligger bare så megen energi i at få de unger til at æde(!) Hold k... hvor har jeg smidt meget mad ud :)

  Maria: De 4 andre børn i min mødregr. ÆDER også bare ALT hvad deres mødre serverer, én kom med et råd om at afl Emil hos min mor og så sku han nok blive tilstrækkelig sulten til at han ville spise......men bare tanken om det er ren tortur for mit blødende moder hjerte!!

  Lise: I just keep on trying :)

  Line: Endnu én "vanskelig" baby :) Emil er snart 9mdr og med al den energi han bruger så mangler hans krop altså MAD, rigtig mad ikke min mælk :) Ammer du så også fuldt endnu??

  Pia: Gulerod har jeg prøvet + broccoli i kartofler = ikke noget hit. Søndag aften spiste han dog 6tsk kartoffel med brun sovs hos min mor (dejligt)! Trækker du i land nu? Jeg var ellers klar på at pakke bilen og komme :)

  A.U.: TAK. Det vil jeg prøve!

  Rie: Sundhedspl. vil også at jeg skal få så meget modermælkserstatning i ham fordi det mætter i 5 timer hvor min mælk kun mætter i 3. Men Emil bruger jo ikke sut og vil derfor heller ikke tage sutteflasken(!) og at give 400ml i en kop, det er godt nok meget :)

  Finurligheder: Hvis jeg giver ham stykker af mad så kaster han faktisk op. Han laver de ondeste "kast-op-bevægleser" som om maden sætter sig fast i halsen på ham.....

  Åh tøser, det er sgu en hård opgave med ham Emil :) Men jeg prøver på ikke at gøre et stort problem ud af det. Prøver på at give ham alt muligt forskelligt så han bliver nysgerrig. Men han spiser jo intet hvor jeg tænker at det er et måltid. Jeg må forlænge min barsel og amme ham til han skal konfirmeres :)
  KNUS TIL JER ALLE!

  SvarSlet
 12. Lyder til at han er en bestemt herre. Men en kop kaffe gi'r jeg gerne hvis I skulle komme forbi. Min mad falder nok ikke i Emils smag ;o)

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)