tirsdag den 12. juli 2011

Zen for mødre

Kender I Anna Skyggebjerg??


Anna har bl.a. skrevet bøgerne "Super Mor - Smutveje for enlige mødre - og andre seje kvinder, der vil have en nemmere hverdag" + "Zen for mødre - Åndehuller du vil nyde, i en hverdag du vil elske!"

"Super Mor" fik jeg ved min egen mor, da jeg havde boet selv med Anna og Victor i 1 mdr. I bogen skrev min mor til mig "Det er først, når du vælger det liv, du lever - og ikke følger andres valg - at du lever i frihed" (citat af Sanna Ehdin)  Og hvor har hun ret!

"Zen for mødre" fik jeg i julegave 2010 - en vidunderlig hurtiglæst bog/guide til åndehuller for os mødre der suser derudaf med 300 km/t(!)

Zen er mange ting, og Anna beskriver mange slags Zen i alle afskygninger. Hun gør også læseren opmærksom på nødvendigheden af Zen. F.eks. skriver hun:"Du ved, du har brug for Zen, når du ikke længere lægger mærke til de detaljer, som tidligere gjorde dig glad" eller "Du ved, du har brug for Zen, når du glemmer, at du er sammen med voksne - og pludselig udbryder:"Se, der er et rødt futtog!"

Zen er det du gør når du skal koble af, hun skriver også omkring "Zen og kreativitet" - Hvis du har den mindste lille kreative åre i dig, så dyrk den! Mal, tegn, skriv, sy, strik, bag, klip gækkebreve eller flyt rundt på tingene i dit hjem. Det er lige meget, hvad du gør, så længe det er noget, du kan lide, og som du kan gøre i en meditativ tilstand, hvor du mister fornemmelsen af tid, tømmer bevidstheden og giver plads til Zen.

Zen er udgivet fra forlaget Pretty Ink og koster ca.120kr. Men måske den også kan lånes på biblioteket :)

Zen for mig lige nu er mine elskede Hama-perler!


Ren afslapning!

Hvad er Zen for dig?

3 kommentarer:

 1. Hej Søde. Kender ikke disse bøger, men kunne godt fristes til at læse dem, selv om jeg ikke er enlig mor ;o) Har du set at Anna Skyggebjerg har en blog?
  Knus

  SvarSlet
 2. Det lyder virkelig som bøger jeg kunne have hårdt brug for lige nu:-) :-) (Henviser endnu engang til krøblingen og skoldkoppen - kan nu også tilføre pylrebarnet, som har haft sit indtog i mindstemanden i dag!! Så nu er der kun moren-der-var-ved-at-blive-skør tilbage hi hi:-)

  Mit zen er alt muligt...møbler der skal sættes i stand, syning, blogging, papir dimser også HAMA perler som du - mit store problem er bare at jeg får sat en masse i gang og aldrig rigtig får det gjort færdigt...og så zen´ner det ik helt så meget som det burde...har jeg på fornemmer´n:-)

  Ha en dejlig aften.
  Knus Malene

  SvarSlet
 3. Lena: De udlånes gerne :)

  Malene: Du har "The Zen Spirit" kan jeg mærke :)

  SvarSlet

Jeg elsker hver kommentar jeg får, og er du ny så kigger jeg forbi hos dig :)